|
|
|
O FRANCÚZSKU |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DOVOLENKA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
FRANCÚZŠTINA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
INFORMÁCIE |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KULTÚRNE PODUJATIA |
|
|
|
|
|
|
|
|
Štúdie ukazujú, že potraviny s probiotikami sú priaznivé na rôzne ochorenia
|
|
|
Paríž 3. decembra (TASR) - Potraviny obsahujúce probiotiká priaznivo vplývajú na zápchu, hna?ku, rakovinu hrubého ?reva, potravinové patogény, imunitný systém, srdcovo-cievne ochorenia, poruchu absorpcie laktózy a žalúdo?né vredy.
Tvrdili to odborníci vychádzajúc pritom z mnohých klinických štúdií, prezentovaných na dvojd?ovej medzinárodnej konferencii, ktorá sa dnes skon?ila v Paríži. Zameraná bola na výskum, klinické využitie probiotík, nové techniky a biologické výstupy, ako aj na vplyv probiotík na imunitný systém ?loveka. Jej cie?om bolo posunú? výskum na poli probiotík dopredu.
Svoje výskumné práce a skúsenosti prezentovali odborníci z Francúzska, Nemecka, Spojených štátov amerických a Japonska.
Pod?a prednášate?ov pozornos? sú?asnej spolo?nosti sa obracia k zdravým a bezpe?ným potravinovým produktom. Túto požiadavku sp??ajú aj probiotiká, a to už od ?ias, ke? sa objavili prvé jogurty. Potraviny obsahujúce probiotiká pozitívne vplývajú na ?revnú mikroflóru, ?ím sa posil?uje aj prirodzená obranyschopnos? organizmu. Sú ú?inné v prevencii vo?i niektorým ochoreniam, ako je napríklad hna?ka.
V sú?asnosti sa probiotiká definujú ako "látky alebo produkty obsahujúce v dostato?nom po?te životaschopné mikroorganizmy, ktoré po implementácii alebo kolonizácii zmenia mikroflóru v ur?itom anatomickom mieste hostite?a, ?o im pomôže prejavi? svoje zdravotne prospešné ú?inky".
Pred dnešným závere?ným vypracovaním záverov sa konala panelová diskusia na tému Kultúrny poh?ad na probiotiká: USA verzus Európa.
Tretiu medzinárodnú konferenciu venovanú probiotikám zastrešila spolo?nos? Danone.
Informácie TASR poskytla Erika Zimanová z PR C&M Advertising.
|
|